Az Országos Statisztikai Adatgyűjtési Program (OSAP) négy adatszolgáltatást ír elő a társadalombiztosítási kifizetőhelyek részére az általuk folyósított pénzbeli egészségbiztosítási ellátásokra vonatkozóan:

  1. OSAP 1514. sz. Havi Egészségbiztosítási Statisztikai Jelentés
  2. OSAP 2395. sz. Jelentés a lezárt keresőképtelen esetekről
  3. OSAP 2396. sz. Jelentés a csecsemőgondozási díjat igénybevevőkről
  4. OSAP 1914. sz. Jelentés a gyermekgondozási díjat és örökbefogadói díjat igénybevevőkről
A 2020. január 1-től érvényes nyomtatványok adattartalmában történt főbb változásokról szóló tájékoztató ide kattintva érhető el.

Az OEP átalakulásával összefüggésben ezen adatgyűjtések koordinálása 2017. január 1-jétől átkerült az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatósághoz (ONYF), 2017. november 1-jétől pedig a feladatokat a Magyar Államkincstár Központ látja el.

A havi és negyedéves statisztikai adatszolgáltatásokat a társadalombiztosítási kifizetőhelyet fenntartó foglalkoztatónak a székhelye szerint illetékes egészségbiztosítási pénztári feladatkörében eljáró kormányhivatalhoz kell benyújtania. 

Tájékoztatjuk a társadalombiztosítási kifizetőhelyeket, hogy 2018. április 11-től megváltozik az egészségbiztosítási statisztikai jelentések beküldési módja. Az ezzel kapcsolatos tájékoztató ide kattintva érhető el. 

 
1. számú melléklet - Kísérőjegyzék        (frissítve: 2020.01.31.)